SportsInternational-Premier-League

20 saker du inte visste om Premier League – del 2

Dags för del 2 i  In the blood´s nedräkning till Julens största frågesport Quizzmas. För oss engelska fotbollsfantaster är ju julafton den 26 december, Boxing Day, när fotbollen står i centrum på allvar.

Quizzmas-frågesporten börjar precis som förra året den 22 december. Fram till dess kör vi In the blood´s egen jul-kalender-nedräkning. I 20 dagar får du varje dag en sak du inte visste om Premier League.

Det blir en bra uppladdning med Nördvändigt Vetande inför Quizzmas-starten.

Nu del 2:

 

Shearer

 

Vem är den ende utländske spelaren på skytteligans topp 9-lista?

Den totala skytteligan i Premier League, alltså hur många mål en spelare gjort totalt under sin karriär är vacker läsning för alla riktiga anglofiler.

Alan Shearer leder givetvis överlägset med sina 260 mål. Ingen annan är i närheten. Den enda som just nu är aktiv i ligan och kan knappa in är Wayne Rooney som ligger tvåa. Mer än 60 mål efter…

Nuförtiden pratas det ju mycket om alla importer och utländska spelare i Premier League. Men tittar man på skytteligan är det ingen stor fråga.

På femte plats hittar vi den ende utländska spelare som finns på topp 9-listan. Thierry Henry, fransmannen som gjort hela 175 mål för Arsenal.

 

Henry

 

Hade du koll på det?

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com