SportsInternational-Premier-League

Fem frågor till Fredrik – Så säger PSG´s svenske biljettagent inför stormatchen mot Chelsea

Ikväll tar Jose Mourinho sina superstjärnor till Paris. För möte med den störste svenske superstjärnan någonsin, Zlatan och hans PSG. In the blood tog en kaffe med Fredrik Hallengren på Sports International för att prata om matchen, om Champions League och hur svenskar gör när dom åker på fotbollsresa.

 

Fredrik H

Fredrik Hallengren – Sports International

 

Hej Fredrik! Jag antar att ni på Sports är laddade inför matchen ikväll?

Det har du alldeles rätt i! Vi har inte pratat om något annat på hela dagen. Det är mycket på spel. Vi vill så gärna se PSG i kvarten.

 

Hur många svenskar har ni skickat ner till matchen?

Exakt hur många får jag inte säga för PSG, men mer än 100 svenskar har vi på plats i alla fall. En bra siffra med tanke på att matchen går mitt i veckan.

 

Hur är det egentligen med svenskar och veckomatcher? Åker vi ut i Europa på Champions League?

Det beror helt på motståndet. Är det stormatch så säljer vi slut allt direkt första dagen. Då spelar det ingen roll att matchen går mitt i veckan. Annars tar det lite längre tid.

Är du sugen på att se på Arsenal – Monaco nästa vecka så har vi faktiskt ett litet antal biljetter kvar.

 

Om man vill göra det hur gör man då?

Det spelar ingen roll vilken match det gäller, om det är den Arsenal-Monaco eller någon annan match i ligan, Champions League eller någon cupmatch.

Du ringer helt enkelt till oss och säger att du är In the blood-läsare så får du 10 % rabatt. Det gäller i första hand på matcher med dom lag som vi är huvudagenter till, alltså: Arsenal, West Ham, Hertha Berlin, PSG och Barcelona.

 

Om du jämför med förra året, åker vi svenskar mer eller mindre på fotbollsresor? När bestämmer man sig, är det långt innan eller nära?

Vi ser en klar ökning i fotbollsresandet sedan förra året. Det beror bland annat på att flygresorna är billigare nu och att en del stormatcher ligger bra på året.

Våra resenärer bestämmer sig senare och senare. En anledning till det är att matchprogrammet spikas sent. Vi har till exempel inte fått alla spikade datum för april-matcherna ännu. Det får vi inte förrän alla TV-tider är satta.

 

Varför gillar ni på Sports International In the blood-bloggen?

Äntligen har det kommit en blogg för oss som har fotbollen som ett av våra största intressen och som inte nöjer sig med nyhetsflashar. Ni skriver ju massor av läsvärda artiklar som jag aldrig skulle hitta någon annanstans.

Ta till exempel artikeln om Middlesbrough inför mötet med Arsenal i helgen som gick. Var någonstans kan man hitta något liknande?

 

Till sist: Hur går det ikväll? Kan Zlatan och PSG rå på Chelsea?

Det blir 3-1 till PSG. Och Zlatan gör 2.

 

Tack Fredrik för en trevlig pratstund! Och du som läser, kom ihåg att kontakta Sports International om du vill ut i Europa och se på fotboll. 10 % rabatt om du uppger In the blood!

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com