SportsInternational-Premier-League

Hallå där! 1-11 och Pochettino är positiv?

Läser på Premier League´s hemsida att Pochettino, Tottenhams manager är positiv inför matchen imorgon mot Manchester City. ”Vårt självförtroende är högt” säger han. In the blood ger dig 11 skäl till varför han kanske skulle sansa sig en smula. Och bara 1 till varför han kan kaxa upp sig.

Vi går tillbaka till förra säsongen. Motsvarande match, alltså City hemma på Etihad, skulle spelas i november.

Tottenham, med Villas-Boas fortfarande vid rodret, skämmer ut sig totalt och får lämna med svansen mellan benen med 6-0 i baken. Den unge prinsen, som är Villas-Boas smeknamn, fick även han lämna in strax efteråt.

André_Villas-Boas-Feb_2012

Då sattes hoppet till Tim Sherwood. Två månader senare var det dags för returmatch hemma på White Hart Lane. Nu var det revansch som gällde. Förnedringen blev total. Stryk med 5-1.

Totalt alltså målskillnaden på dom två senaste matcherna:

City – Spurs 11-1

Men nu tror Pochettino att genom att bygga vidare på senaste 1-0 segern mot Southampton kan dom hota City. Hur tänker han? Dom regerande mästarna på bortaplan? Med spelare som MINNS och fortfarande drömmer mardrömmar om 0-6?

Pochettino

Vi har varit med om mycket konstigheter under ligans 7 första omgångar. Men att Tottenham med ett psykologiskt underläge 1-11, och med Aguero, Silva och Lampard (kan fortfarande inte förstå att det är sant!) höga som hus och med samma psykologiska överläge, skulle kunna hota City på hemmaplan känns som den största skrällen hittills.

Men allt går i livet, affärer och till och med fotboll. Fråga bara Stoke! Som genom att som vanligt spela fotboll tvärtom lyckades med just det som Tottenham ska prova på lördag.

Tror du att Tottenham kan repa sig och överraska? Eller vinner City klart?

Gå in på vår Facebook Prata om Premier League och berätta hur du tror att det går.

Passa också på att gå in på nya lagsidorna Prata om Manchester City och Prata om Tottenham, gilla dom och dela till dina fotbollskompisar. Där hittar du det du behöver i läsning och prat om just ditt favoritlag.

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com