SportsInternational-Premier-League

Kan det okända Londonlaget Brentford göra det omöjliga?

Ikväll spelas det som i vissa Londonkretsar kallas den viktigaste matchen på 70 år. Den lilla klubben Brentford vid Themsens strand håller på att göra en Åshöjden och kan gå hela vägen från League One till Premier League på två år.

 

640px-Brentford_FC_logo

 

Kan du rabbla alla Londonlagen i Premier League? Och alla i Championship? Vi antar att du precis som många andra skulle ”glömma” Griffin Parks stoltheter Brentford.

Inte så konstigt eftersom dom kommer raka spåret från League One. Förra säsongen kom dom tvåa efter Wolverhampton och tog klivet upp i Championship.

Säsongen i Championship har gått över all förväntan och i sista omgången gick man förbi både Derby och Ipswich och slutade femma i serien.

Och nu är det alltså dags för årets höjdpunkt i både Brentford och hela fotbollsengland. Kvaltiden.

Fyra lag gör upp om den sista platsen. Ett positivt kval som bara handlar om framgång. Ingen stor och rik Premier League-klubb som kan använda kvalet som räddningsplanka. En skillnad mot Allsvenskan där en klubb alltid får andra chansen och kan kvala sig kvar.

Brentford ska upp mot Middlesbrough. Ett Boro som ett tag ledde serien och såg ut att gå raka vägen upp.

Ett Brentford i uppgång mot ett Boro i nedgång… Självklart är Boro favoriter.

Men frågan är om Brentford kan samla alla positiva krafter och på en fullsatt hemmaplan ta första steget på sin ”walk to wembley”? Väl där kan vad som helst hända. Det såg vi förra året när QPR med 10 man avgjorde i sista minuten.

In the blood är på plats för att ge dig riktig kvalstämning när Brentford visar upp sig för Fotbollsvärlden för första gången på 70 år. På bilden ser du lagets resultat varje år sedan starten. Det pekar uppåt…

Brentford

 

 

Kvalfeber! Parklife – 3 arenor 3 dagar läs HÄR

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com