SportsInternational-Premier-League

Lördagens matcher, omg 3

Omgång 3 rullar igång stenhårt

Manchester United – Newcastle

United har öppnat med två raka 1-0 seger. Godkänt och klanderfritt men absolut inte imponerande. Spurs hemma och Villa borta är två 1-0 segrar helt OK, men man vill ju ser mer fart fläkt och frejdigt spel av United. Hittills har det mest sett krampaktigt ut framåt, om än stabilt bakåt. Noll insläppta är noll insläppta.

För Newcastle har det väl också varit en ungefär väntad inledning. 2-2 mot fjolårets succélag Southampton och sen en borta förlust mot formstarka Swansea, kan man skulle kunna bjudit upp lite bättre i Wales.

Fellaini har sin sista avstängningsmatch i United och i Newcastle är Janmaat avstängd efter sin utvisning mot Swansea senast.

Nu måste United upp till bevis, visa att de två inledande segrarna inte varit än slump och att man kan bjuda upp till fotbollsfest hemma Old Trafford, Newcastle skall man slå,

Newcastle går in i matchen med allt att vinna och inget att förlora, även om 1p på 3 matcher är skralt är det ändå kanske kalkylerat.

Mitt tips 2-0 till United

Crystal Palace-Aston VIlla

Crystal Palace är ett bra lag nu under Pardew, inget snack om det. En stark avslutning av förra säsongen, bara matchad av Leicester, Seger i premiären och nu en tappar insats mot ett revanschsuget Arsenal. Nu är utmaningen att få Selhurst till en svårintagen borg något man hade svårt för i fjol då man bara vann 6 hemma matcher under fjolårssäsongen. Nu skall man börja vinna hemma.

Villa började med att vinna premiären nere i Bournemouth och sedan förlust hemma mot United, båda matcherna slutade 0-1.

Man vill nog spela tätt här med.

Mitt tips 1-1

Leicester – Tottenham

Leicester är bästa laget i Premier League, från 1 april och fram tills nu, 4 poäng bättre än något annat lag under den perioden, och man har börjat strålande i år med två raka segrar och 6-3 i målskillnad.

Spurs däremot har bara 1 poäng sedan man tappat en 2-0 ledning nu senast mot Stoke, och Kane är fortfarande mållös, nu kan han få konkurrens på topp av nyförvärvet Clinton N’Jie från Lyon.

Tror Leicester Trummar på

Mitt tips 2-1

Norwich-Stoke

Norwich var värda en poäng i premiären, sen tog man imponerade seger uppe i Sunderland. Stoke har också öppnat bra, även om man bara fått en poäng med sig så här långt. Skulle Stoke förlora här så är man inte nöjda med inledningen, men med en seger så summerar man en riktigt stark öppning.

Det känns som en riktigt spännande och oviss match, kanske den man väljer att se på lördagen, tyvärr ör det inte troligt att Martin Olsson spelar fortsatta problem med axeln rapporteras.

Sunderland-Swansea

Jag är uppriktigt orolig för Sunderland den här säsongen, två riktigt usla insatser så här långt, 3-7 i målskillnad inte mött nått av storlagen direkt. Nu kommer formstarka Swansea på besök och Sunderland har inte råd med en förlust.

Skulle vilja säga 0-0  och rädda lite av Sunderlands ära, men är rädd att det snarare blir 1-3 igen. Så det för bli mitt tips 1-3.

West Ham – Bournemouth

Var har vi West Ham i år, den strålande insatsen mot Arsenal förljdes upp av en lika usel insats mot Leicester som vi sett i försäsongsmatcherna. Nu ytterligare en match mot ett lag man förväntas att slå. Hur skall man klara av att föra den här matchen. Fördelen är väl den att Bournemouth spelar lite naiv fullrulle framåt fotboll, kanske kan West Ham behålla kylan som mot Arsenal och kontra. Men så vill man väl inte spela hemma, mot nykomlingarna.

Nu dessutom med reservmålvakten Randolph i målet då Adrian är avstängd. Randolph som kommer från Birmingham där han på sina 3 senaste matcher mot Bournemouth släppt in 16 mål.

Bournemouth har vare sig fått sin första Premier league poäng än och inte heller gjort något Premier League mål heller. Får se om någon av dessa nollorna spricker nu.

West Ham måste dock vinna denna.

Mitt tips 3-1

Vet du vem som leder skytteligan? Han spelar i ett av lagen som är i elden idag: Läs om honom som Veckans Butcher

 

Motsvarande matcher i fjol:

Manchester U – Newcastle 3-1

Crystal Palace – Aston Villa 0-1

Leicester – Tottenham 0-1

Sunderland-Swansea 0-0

Norwich och Bournemoth är nykomlingar

 

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com