SportsInternational-Premier-League

Nördvändigt vetande inför Premier League helgen

Vill du dominera bland polarna i helgen? Med kunskaper om veckans matcher som är perfekta att droppa så där i förbifarten. Vem är till exempel ligans enda tvåmålskytt efter första omgången? In the blood har det du behöver för att bli kung i TV-soffan eller på sportpuben.

 

Riyad

 

Den tidiga lördagsmatchen är Southampton – Everton. Värt att veta är naturligtvis att på dom sex senaste mötena är Southampton obesegrade. Everton har inte vunnit borta mot Södra Hampton på evigheter. Vill du gå på djupet är det bara att konstatera att av dom senaste 6 matcherna har 3 slutat med hemmaseger och 3 oavgjorda.

En mycket märklig ligatabell efter första omgången visar på Leicester i topp, med West Ham på fjärde plats. Nu möts dom i andra omgången. In the blood vill se vinst, vilket lag som helst bara det inte blir oavgjort! Senast något av dom två lagen började ligan med 2 segrar och full pott var hela 18 år sedan. Säsongen 97/98 var senast det hände. Kanske läge att spela 1 2 på den matchen?

Swansea springer på Newcastle hemma i Wales. Den dominerande kunskapen här är att sedan Swansea kom tillbaka till PL är dom det lag som tagit mest poäng av alla lag mot just Newcastle. 5 vinster, 2 oavgjorda och 1 ynka förlust. Det hade du garanterat ingen aning om.

Så var det detta med skytteligan då. Kommer du ihåg förra säsongen när Diego Costa drog iväg direkt och öste in mål i dom första omgångarna? Nu är det andra tider. Kanske är det spöket som säger att det är så svårt att dubbla ligatiteln eller är det bara en slump? Costa står på 0 (noll) mål. Det gör inte Riyad Mahrez i Leicester. Den franskstödde algeriern som gjort 6 mål på 31 matcher

Kanske är det enda gången han får sola sig i glansen som både ligaledare och skytteligaetta. Men vi uppmärksammar honom i alla fall för hans 2 mål i premiären.

Plugga nu in detta inlägg och bli den som äger i soffan eller på puben. Fotbollsnördar är vi allihopa. Du med och jag med!

Läs om Londonlagen inför helgen

Spela i helgen? Här är In the bloods tankar och speltips

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com