SportsInternational-Premier-League

Nykomlingskollen: London 0 Hull 4

Säsongen närmar sig och intheblood gör sin vana trogen en presentation av åretsnykomlingar, eller återkomlingar som det rör sig om i år, då Burnley, Hull och Middlesbrough alla har ganska färksa premier Leugue meriter.

Vi börjar vår rundtur i Hull

London 0 Hull 4

Fram till 2008 var Hull svaret på denna klassiska Pub-Quiz fråga, eller Kingston-upon-Hull som stadens officiella namn är. Alltså den största engelska stad som har ett professionellt fotbollslag som aldrig lyckats ta sig upp  högsta divisionen” då Hull tog steg upp i finrummet.

Men sedan dess har laget pendlat mellan Premier League och Championship och nu är det alltså dags för finrummet igen hemma på KC Stadium som: 25 586 åskådare och delas med Hull FC som är en av rugby klubbarna i stan.

Hull City, eller Hull Tigers beroende vem du frågar, ja man har tom ansökt om namnbyte men fått avslag hos FA. Smeknamnet The Tigers (”Tigrarna”) kommer från de gul-svartrandiga dräkterna och som maskot har man Rory the Tiger

I år ser det ut som om jo-jo åkandet mellan divisionerna fortsätter, inför ligastarten står man utan tränare sedan Steven Bruce avgått och man inte gjort klart med några nyförvärv alls. När kvalhjälten Mohamed Diamés nu dessutom lämnat för Newcastle har man också förlorat klubbens bästa spelare  under fjolåret.

Att man till råga på allt ställs mot regerande mästarna direkt i premiären gör väl knappast läget ljusare.

Vad annars har Hull Tigers tillfört fotbollshistorien, jo att man spelat i de kanske gräsligaste dräkterna någonsin i engelsk fotboll när man 1993 tog fram ett tigerrandigt matchställ, men i år verkar man får konkurrens om den titeln av Norwich tredje ställ.

Hull Tigers

Och, kommer ni ihåg bandet Housemartins (dom med the Caravan of Love och Happy Hour). Dom visste nog inte hur rätt dom skulle få när dom 1986 döpte sitt album till London 0 Hull 4.

För i oktober 2008, under debut säsongen i högsta ligan, fullbordade Hull sviten då man slog West Ham efter att tidigare redan vunnit mot så väl Fulham, Arsenal som Tottenham. London 0 Hull 4.

London0hull4_album_cover

Dessutom är Hull den enda staden i Storbritannien som har ett eget telefonnät. Det drivs av Kingston Communications, grundat 1902. Telefonkioskerna i staden är gräddvita. Så det så.

Hull White_payphone

Redaktionens tips. Nedflyttning tillbaks ner till Championship

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com