SportsInternational-Premier-League

Nykomlingsskolan del III: The Canaries

På försommaren skrev vi en hel del om the Old Farm, det skämtsamma namnet på the East Anglia Derby mellan Norwich och Ipswich, och travesterar givetvis på the Old Firm, det heta derbyt i Glasgow mellan Celtic och Rangers. I år blir det inget Old Farm, om dom inte lottas mot varandra i cupen förstås, för Norwich tog ju återigen steget upp i Premier League.

Återigen skrev jag för Norwich har spelat i högsta divisionen inte mindre än 24 gånger, det här blir den 25:e säsongen The Canaries, som det gul/gröna laget kallas, gör i landets högsta serie. Den bästa placeringen är en tredje plats från Premier Leagues premiärsäsong 1992/93.

Man kan också stoltsera med att vara det enda laget engelska lag som slagit Bayern München på olympiastadion i München, det skedde under lagets enda säsong i UEFA-cupen 1994.

I vår genomgång förra säsongen om fotbollssånger, tog vi främst upp Premier League lagens sånger, där av att vi inte recenserade ”On the Ball, City” som sjungs av Norwich klacken och sägs vara den äldsta fotbollssången som fortfarande sjungs på läktarna. Faktum är att sången härstammar från 1890-talet alltså innan klubben bildades och sjöngs av fotbollssupportaran till de lokala lag blev grunden till Norwich City.

Martin Olsson

Norwich spelar sina hemmamatcher sedan 1935 på 1935 Carrow Road och i år hoppas vi få se Martin Olsson frekvent spela där. Klubben bildades den 17:e Juni 1902 och mötte I sin första tävlings match Harwich & Parkeston, i September samma år.

Faktum är att smeknamnet The Canaries kommer från en av de tidiga ordförandena i klubben som var uppfödare av kanariefåglar och kallade spelarna för mina små Canaries, dessutom ändrade han klubbfärgerna till gul/grönt vilket än i dag är lagets färger.

Idag ägs klubben av närmare 8000 aktieägare, men huvudägare är Englands motsvarighet till Mat-Tina, Delia Smith, som tillsammans med sin man Michael Wynn-Jone varit detta sedan 1996.

Stjärnor i laget, förutom Martin Olsson då, är hans mittbackskollega Sébastien Bassong dessa två lär få fullt upp med att hålla ihop försvaret mot Costa, Agüero, Sanchez och alla de andra PL-stjärnorna. Men mer om Bassong kommer du att kunna läsa i ett separat inlägg.

Sebastien-Bassong

Sébastien Bassong,

Läs också del I och II i Nykomlingsskolan: Watford i Fokus och När någon säger Bournemouth

 

 

 

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com