SportsInternational-Premier-League

Omg 6 – Vilken omgång!!!

Det här måste vara seriemakarnas julafton, vilken fantastisk omgång vi bjuds på, öppnar med Två Londonderbyn, ett Birminghamderby och två direkta bottenfighter, well Bring it on!

Här är tankarna kring lördagsmatcherna!

Chelsea-Arsenal

Chelsea har ett fantastisk track-record mot Arsenal, precis som Mourinho har mot Wenger, men i Community Shield bröts förtrollningen, kan Chelsea åter ta taktpinnen nu. Och kan Chelsea hitta tillbaka till sitt gamla vanliga stabila spel.

Mot Arsenal i fjol var det bussparkering som gällde, och det lyckades inte Wenger dyrka upp. I år verkar själva parkeringen av bussen vara det stora problemet.

Chelsea fick äntligen en seger nu Champions League och kanske ger det lite rg i ryggen, speciellt då Arsenal gjorde en katastrofal insats nere i Zagreb, och Giruod och Wenger fick bli syndabockar.  Så helt plötsligt harpressen flyttat öster ut i London från Chelsea till Arsenal.

Mitt tips 2-1

Aston Villa- West Bromwich Albion

Två stora derbyn för Aston Villa nu i veckan, först mot West Bromwich i ligan och sen det riktigt, riktigt stora Birminghamderbyt mot just Birmingham i cupen i veckan.

Villa började strålande mot Leicester men klappade sen igenom total och förlorade matchen med 3-2.

West Bromwich ser ut att få kriga I år, utan Saido Berahino på bana 100% motiverad känns det nästan hopplöst. Dock skall vi komma ihåg att Albion bara har förlorat en av de sex senaste liga matcherna på bortaplan, och samtidigt hållit nollan i 4 av dessa sex.

Mitt tips 2-0

Bournemouth – Sunderland

Viktig, viktig match i bottenregionen. Sunderland fortfarande utan seger och Bournemouth utan hemmavinst.

I förra måste matchen för Bournemouth mot Norwich hade vi hoppats på en frejdig och fartfylld tillställning, men Bournemouth var verkligen bleka, knappt två på bollen.

Förhoppningsvis kommer en positiv reaktion nu, för Bournemouth är inte så dåliga.

Sunderland har inte heller övertygat i år, även om det börjar ser bättre ut. Får Seb spelar och för Ola göra sitt första Premier League mål?

Mitt tips 2-1

Newcastle – Watford

Om förra matchen var i bottenregionen är den här minst lika viktig, men med förra veckans skräll då Watford slog Swansea har Watford fått lite andrum medan Newcastle allt jämt är jumbo.

Newcastle har alla resurser att klara sig ur den här krisen på egen hand. Uppemot 50,000 Geordies förväntar sig att deras lag vinner den här fighten.

De vet att de på väg, ny manager och ny spelare, men man väntar fortfarande på första segern.

Watford har spelat bra även innan segern mot Swansea, speciellt mot bättre motstånd som Manchester City t ex och o de åker till med den rätta inställningen kommer de att ställa till problem för Newcastle, men jag tror hemmalaget tar sin första seger.

Mitt tips 2-0

Stoke – Leicester

Om jag skulle tippat den här matchen innan säsongen startade hade jag sagt att det hr är en tuff match för Stoke men som man bara skall vinna. Stoke tippade att hamna strax över mitten av tabellen och Leicester en bit nedanför, men Leicester i allmänhet och Riyad Mahrez, veckans Butcher för några veckor sedan, i synnerhet har varit fantastiska i år.

Men jag och några få till, utan för Stoke, gillar laget men i år har man inte riktigt komma till sin rätt än. Lite för många lirare och inte tillräckligt med grovarbetare var det någon som sa, och det stämmer rätt bra, och avsaknaden av Steven N’Zonzi som bollvinnare r påtaglig.

Men någonstans måste Leicester sagolika resa ta slut och jag tror det blir på Britania Stadium

Mitt tips 2-1

Swansea- Everton

Everton har börjat över förväntat och med 8 poäng hönger man med lagen bakom city bra.  Swansea som precis som i fjol startat starkt är givetvis besvikna efter förlusten mot Watford senast, och vill man vara med och slåss om europaplatserna krävs att man hittar en stabilitet och undviker sådana dalar.

Tror det blir en rolig match med två offensive och positive lag. Gomis och & Co Swans och i Everton hittar vi ju hattrickmannen från Chelsea matchen, och veckan Butcher den här veckan, Steven Naismith tillsammans med Lukaku mfl.

Mitt tips 2-2

Manchester City – West Ham

Kvällsmatchen. City trummar på och fick på stopptid in målet som gsv dem femte raka segern mot Crystal Palace i förra omgången, jag tippade då att man skulle nja sig med kryss och så nära var det.

Och lite som meteorologen som vill förutspå en förändring i vädret vill man här förutspå när Citys första förlust eller poängtapp kommer, men inte här tror jag.

Hammers var visserligen bra mot Newcastle i veckan, men det är en hel divisions skillnad på jumbon Newcastle mot Ligaledaren Manchester City, byt dessutom Uptown Park mot Ethiad så gör du uppgiften än värre. Visserligen har West Ham farten och kapaciteten att skapa problem för City, men det beror ju också på vilket manskap som Pellegrini kan mönstra.

Veckans Butcher för två veckor sedan, Vincent Kompany, är en nyckelfigur I försvaret och när man dessutom saknar Agüero, så faller en dimension i spelet, precis vad vi såg mot Juventus.

I West Ham gör Adrian comeback efter sin avstägning, och jo han var vår första veckans Butcher

Men med kommer Silva med i spelet och får ha mycket boll… då tror jag City tar sjätte raka.

Mitt tips 3-1

 

Veckans Butcher omg 5, koll på den? Inhopparen som gjorde hattrick?

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com