SportsInternational-Premier-League

Quizzmas – Sammanfattning och i smyg en ledtråd till

Nu är julen över men Quizzmas lever än! För att  ingen skall missat någon fråga så kommer all information och alla frågorna på en och samma gång. Vår årliga jultradition är tillbaka igen! Nu när du fått stå ut med tjocka släkten bjuder vi på en repris av den mest prestigefyllda frågesporten någonsin. Vi ska utse julens Quizzmas-king or –queen. Kanske vinner du både fina priser, bla en matchtröja och en enorm ära! Hjälp till att sprida detta till alla dina vänner och övriga fotbollstokar du träffar i jul!   elves-reindeer-games-soccer-greeting-cards

Så här går det till!

Under hela julen får du 12 julnötter att knäcka. Kluriga frågor som kräver ett svar! – Varje dag mejlar du in dina svar till: info@intheblood.se , men du kan ocks vänta tills du fått alla frågor- Vi söker dessutom en hemlig svensk. Det är utslagsfrågan. Du får en ledtråd per dag .

Den som har flest rätta svar och har listat ut vem svensken är vinner 1:a pris:

- Stiligt diplom som intygar att du är Quizzmas-king eller Quizzmas-queen 2015 – Matchtröja från klubben som den hemlige svensken spelat med – En riktigt bra bok om Premier League fotboll – Äran att alltid vara innehavare av titeln Quizzmas-king eller Quizzmas-queen 2:a till och med 5:e pris vinner en riktigt bra julklappsbok skriven av en viktig spelare eller tränare i Premier League! Kanske vinner du både fina priser, bla en matchtröja och en enorm ära! Hjälp till att sprida detta till alla din vänner och övriga fotbollstokar du träffar i jul! Fotbollstomte

Quizzmas-fråga 1: A Perfect Start

Det snackas ju mycket om managers i dessa dagar, och det sparkas många också. En som sitter rätt säkert är väl ändå Claudio Ranieri i Leicester som fått en smakstart på sitt nya jobb. Jo, för han är ju faktiskt ny för i året i klubben. Men han är inte unik. Leicester hade i år tagit 11 av 15 möjliga poäng efter fem matcher, men det finns en manager som första året i sin klubb tog 15 av 15 möjliga på de fem första matcherna.

Vem var det?

Quizzmas-fråga 2:  Teenage Kicks!

Anthony Martial, född 5 december 1995, blev ju väldigt uppmärksammad i somras då han blev den dyraste värvningen av fotbollsspelare under 20 år någonsin när Manchester United köpte honom, dessutom gjorde han mål i debuten mot Liverpool. Men än värre, eller yngre, är Reece Oxford i West Ham, när han i premiäromgången spelade mot Arsenal så var han, 16 år och 236 dagar gammal.

Men vi söker nu den yngste målskytten i Premier Leauge någonsin, vem är det?

Quizzmas-fråga 3: Kusinerna från Landet

Vi har ju flera gånger konstaterat att bara lag från London eller Manchester vinner Premier League, men det är ju en sanning med modifikation då även ett lag från Lancashire har vunnit ligan, Blackburn.

Men vilka ytterligare lag från Lancashire har spelat i Premier League?

Fotbollstomte 2

Quizzmas-fråga 4: Helt Frankt!

Hela England, ja kanske hela fotbollsvärlden, höjde på ögonbrynen när en av Englands mest trogna och bästa fotbollsspelare lämnade London och gick över till värste ligakonkurrenten i Manchester. Vi pratar naturligtvis om Frank Lampard och hans flytt från Chelsea till Manchester City. Det är lätt att tro att Lampard är Chelseas egna produkt, han spelade ju där mellan 2001 och 2014. Men så är det faktiskt inte. Han har spelat i två andra engelska proffsklubbar innan tiden i Chelsea.

Vi undrar helt enkelt: Vilka då?

Quizzmas-fråga 5:  När vi 2 blir en!

Tänk om den som kom 2:a vann! Och blev nummer 1! Vi undrar därför vilket lag som skulle vara mesta mästaren sedan 1992, när Premier League grundades, om vi bara räknar 2:a platser?

Quizzmas-fråga 6:  En annan dag?

För In the blood och många andra fotbollsälskare är Annandagen, det som i England kallas Boxing Day, den riktiga julaftonen. Fotboll i alla divisioner hela dagen. Och i samband med det gäller det att ha ordning på sina grundläggande Quizzmaskunskaper.

Varför heter det Boxing Day egentligen?

BoxingDay

Quizzmas-fråga 7:  Jorden runt med Premier League

Den 5 December i år hände något historiskt  då Bertrand Traoré  hoppade in för Chelsea, han var då den förste spelare som representerar Burkina Faso som fått speltid i Premier League, totalt har 102 utländska nationalitet har varit representerade i Premier League. Med utländsk nationalitet menas alla spelare som inte kan representera England, Skottland, Wales eller Nordirland. Den tidigare Östersundsspelaren Modou Barrow, nu Swansea City, är tex med i  listan som enda spelare genomtiderna från Gambia. De finns 13 länder som bara haft en enda spelare på plan i Premier League och nu söker vi en av dessa spelare.

Vilken är den ende Premier League spelare som har representerat  Kenya i landslagssammanhang? 

Quizzmas-fråga 8:  Radarpar!

Årets assitskung så här långt är ju som bekant Mesut Özil och framför allt hans framspelningar till Olivier Giroud, tvåa på den listan kommer Riyad Mahrez som spelar fram sin buddy James Vardy.  

Men vilka var det mest framgångsrika radarparet under förra säsongen? Özil Giroud

Quizzmas-fråga 9:  Målet som förändrade allt!

Vissa mål är mer betydelsefulla än andra, och detta mål som vi nu är ute efter sägs ha förändrat Premier League, och den engelska fotbollen, för alltid,   I sista omgången 2003-04 gjordes målet som sägs vara värt £1bn i en match som i sig själv sas vara värd £20m. ”Jag var på högerkanten när vi fick ett inkast, men i stället för att passa skär jag in från högerkanten och drog tre eller fyra försvarare innan jag sätter den i andra hörnet. Det var en trevlig känsla och en bra belöning för en bra säsong”  Så beskrev målskytten själv målet som betydde seger med 2-1.

Vi undrar självklart vem som gjorde målet och varför värdet av det blev så mycket större?

Quizzmas-fråga 10:  Klubbland

Sedan Premier League grundades 1992 är det bara 5 klubbar som har lyckats vinna ligan. Men lika viktigt som att vinna är ju att kämpa väl. Och frågan är nu:

Hur många olika klubbar har spelat i Premier League?

Quizzmas-fråga 11:  Vilken öl?

Barclays har ju sponsrat namnet till Premier League i många år. Men ligan har inte alltid haft Barclays som förnamn. Ett känt engelskt ölmärke har också haft ”förnamnet”, närmare bestämt mellan 1993 och 2003.

Vilket ölmärke var det?  

Quizzmas-fråga 12:  Underbart är kort!

Vi avslutar årets Quizzmas med en rykande aktuell fråga. Det är ju inte så vanligt att en spelare som blir inbytt sedan blir utbytt. Men när olyckan är framme kan ju en skada sätta stopp för även den bästa inhopparen. Det hände i den 18:e omgången. En spelare blev inbytt i mitten av andra halvlek, spelade 9 minuter, skadade sig och blev tvungen att byta.

Vi undrar: Från vilket land kom spelaren?  

Den hemlige svensken i Premier League!

En avdelning i Quizzmas går som en följetång genom julen, och där gäller det att samla information man får dag för dag där alla bäckar små ger en stor å som leder fram till vem den hemlige svensken är, Här kommer ledtrådarna igen:

Den hemlige svensken delar nu för tiden hemmaplan med Fredde, Alex och Ove. Vem är han?

Den svensk vi söker har alltså spelat i Premier League. Han har dessutom spelat för klubbar i Danmark, Holland, Italien och Tyskland, samt Sverige då naturligtvis.

Den hemlige svensken har varit med i hela sex VM eller EM. Inget dåligt facit. Vem är det?

Den hemlige svensken var med i SVT som expertkommentator under Federations Cup 2009. Vem är han??

Mail dina svar till info@intheblood.se LYCKA TILL

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com