SportsInternational-Premier-League

Ska Englands tråkigaste stad vinna över den roligaste?

Vi hälsar gästskribenten och Sveriges störste Middlesbrough-fan Johan Thorsson välkommen till In the blood. Det här är hans funderingar inför FA-cupenmatchen mellan Arsenal och Middlesbrough.

 

Johan Thorsson

 

Ska Englands tråkigaste stad vinna over den roligaste?

Nej, det finns inget som tyder på det.

Arsenal, från den roliga staden, har spelare för värden som kan köpa dig en hel stad. Och då menar jag en kanonstad med el, glädje och havsutsikt. Middlesbrough, den tråkiga stadens representant, kan förvisso också köpa sig en stad för sina spelare. Men då truppen främst består av freetransfers och lånespelare sanktionerade av hjärtevännen Mourinho, blir det mest en nerlagd amerikansk förort för pengarna.

Inte heller kan traditions makt antas spela lilleputtarna i händerna. När Middlesbrough vunnit en match, har Arsenal vunnit två. Där segern den 14:e januari 2006 kröner Arsenals dominans med 7-0 mot ett håglöst förlorarlag. Där Ljungberg och Fabegras sprang åttor kring parmomättaspelare som Mendieta och Rochemback.

Inte heller borgar skadeläget för en ny draktämjning. Ayala, Middlesbrough kanske bästa spelare för året som genom sin kompromisslösa stil sett till nästan varannan match de spelat i år har resulterat i noll insläppta mål. Han är skadad. Och så ett par cup tied på det. Som vi vet är det inte från läktaren du håller koll på Özil och Sanchez. Inte om att hålla koll innefattar stoppandet från att göra mål.

Fast det kanske är just det som talar för Middlesbrough. Att när de är som mest uträknade så spelar de som bäst. När ingen tror på dem har klubbguden Steve Gibsons skötebarn gjort sina bästa insatser.

 

Boro_Eindhoven

 

Vi minns alla vändningen för många år sedan i Uefa-cupens kvartfinal där Middlesbrough ligger under med totalt 0-3 en halvtimma in i andra matchen. Ett till synas hopplöst läge som förvandlas till eufori när inbytte kultspelaren Massimo Maccarone skickar in 4-3 i matchens absolut sista minut. Historien upprepar sig brukar man säga. Och samma sak händer i semifinalen, mot Steaua Bucharest. Återigen underläge med 0-3 en halvtimma in i andra matchen. Återigen ett hopplöst läge. Återigen avgör kultspelaren Maccarone i siste sekunden. Och återigen spräcker kommentatorn sin röst av glädjetjut.

Lika dramatiskt var det inte mot Liverpool i årets ligacup och nu senast mot Manchester City förra omgången. Men lika uträknade var Middlesbrough. Och lika bra insatser gjorde de. Och lika mycket sprucken röst fick kommentatorn Ali Brownlee.

Det var ingen som trodde Middlesbrough skulle slå ut mästarna från FA-cupen. Men de gjorde de. Och de gjorde det rättvist. Genom disciplin, genom mod och genom tro.

Så frågan vi ställer oss nu. Ska Ali Brownlee återigen få spräcka sin kommentatorröst? Jag hoppas det.

 

Av: Johan Thorsson

Vill du också vara med och skriva om Engelsk fotboll på In the blood? Skicka ett meddelande via vår FB: Prata om Premier League så kontaktar vi dig!

 

 

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com