SportsInternational-Premier-League

Spelförslag omg 10 Lördag

Aston Villa – Swansea

Viktig match, inte minst för de managerna Tim Sherwood och Garry Monk. Tim är under stor press med ett Villa som inte har presterat i år. Swansea och sin sida har kapaciteten men för ut det på planen och det ryktas om en erfaren mentor skall in och hjälpa Garry Monk.

Swansea låg fyra när man slog Manchester United i slutet av augusti, men sedan dess har segrarna uteblivit, man har rasat i tabellen och paniken börjar så smått sprida sig runt klubben.

Det är lite knepigt för Monk är en ung och duktigt manager på väg upp, och ett par förluster förändrar ingenting i mina ögon.

Nu är det sex raka matcher för honom utan seger, den längsta segerlösa sviten sen han februari 2014 då han tog över laget, men som sagt han är ung och lär sig hela tiden och går antagligen stärkt ur det här.

För Sherwood är jag rädd att en ny hemmaförlust innebär slutet på hans tid på Villa park, trots den fina fjolårssäsongen. Skall han ändra på det så måste dom få igång målskyttet, The Villans har misslyckats med att göra mål i fyra av fem Premier League hemmamatcher.

Men måltorkan finns även på andra sidan, Bafétimbi Gomis i Swansea har gått mållös av planen nu i fem raka ligamatcher, innan dess hade han istället gjort mål i 9 av 10 matcher.

Så, ingen har råd att förlora, då gissar jag på ett X

Mitt tips: 1-1, tror hemma laget ligger närmast en seger så 1X på kupongen.

 

Leicester – Crystal Palace

Leicester kom tillbaka starkt mot Southampton förra veckan och Jamie Vardy, veckans Butcher, är riktigt het just nu. Om han gör mål här blir han en av de exklusiva skaran med tex Alan Shearer, Thierry Henry, Emmanuel Adebayor, Ruud van Nistelrooy och Daniel Sturridge som gjort mål i sju raka matcher i i Premier League.

Vardy är värd all framgång, han jobbat hårt vilket innebär att även om han inte spelar bra så är han ändå alltid ett hot för motståndarna.

Vi vet att Leicester inte kommer att lägga sig platta men Crystal Palace är inget dåligt lag, även om de lyckats bättre på borta plan än hemma på Selhurst den här säsongen.

Det är en oviss match men tror Palace är rejält revanschsugna efter förlusten mot Hammers senast. Men tänk på att Leicester inte ger upp, man har gjort 6 mål de sista 15 minuterna hittills i ligan, vilket man är bäst på. Dessutom det lag som vänt flest underlägen till seger i årets liga.

Mitt tips 1-1, här med, garderar dock med 2-an

 

Norwich – West Bromwich

Norwich fullständiga genomklappning senast på St James’ Park i söndags måste kännas rejält. Speciellt då det inte var enstaka misstag från backlinjen eller målvakten som skapade målchanserna utan hela lagets brist på defensiv organisation som satte dem i skiten hela tiden.

Nu vet vi ju inte hur manager Alex Neil hanterar en sån här small, han kanske bara kör på och hoppas att det var en engångs företeelse eller så ruskar han om ordentligt. Vi får se.

Vi vet vad som väntar när Albion kommer på besök, för de försöker alltid stänga till och spela tät och formen blir bättre och bättre.

Mitt tips: 0-1

 

Stoke – Watford

Det som är oroande med Watford är bristen på mål. Det är det lag som gjort minst mål så här lång i ligan, 6 st på 9 matcher, och det är klart gör man inte mål kommer man att få svårt att hävda sig.Man måste helst enkelt få igång Troy Deeney som bara gjort 2 mål på sina 17 senaste tävlingsmathcer för Watford.

Stoke spelade väldigt bra mot Swansea och börjar se ut som ett lag. Xherdan Shaqiri väntar fortfarande på sitt första mål kanske det kommer här. Stoke har nu fyra raka segrar om vi räknar in cupen och det kan mycket väl bli en femte.

Mitt tips 2-0

 

West Ham – Chelsea

En av lördagens höjdarmatcher, och ett Londonderby.

Det såg bra mycket bättre ut för bägge dessa lagen senast i ligan, men i Champions League i veckan så kändes det som Chelsea återigen tog ett steg tillbaka, och Mourinho fick åter igen gnälla på allt och alla utom sig själv. Det börja bli ganska lustigt och det är nästa så han utmanar Abramovich att sparka honom varje gång han har presskonferens.

Nu vann Chelsea senast mot Aston Villa. tots att man inte spelade speciellt bra, och det finns väl risk för att den hr matchen blir ungefär likadan.

West Ham har bara vunnit en av fyra hemmamatcher i år, jämfört med fyra av fem på bortaplan, och det blir tufft att ta tre poäng här. Jag tror att Mourinho och Chelsea tar den segern dom måste ta, utan att imponera.

Mitt tips: 0-1 men X-et skall med.

 

Arsenal – Everton

Kvällsmatchen, Arsenal har lyckats med något man inte lyckats med på länge. Det vill säga växla det sprudlande spelet mot Manchester United har för leden med ett taktiskt fulländat spel mot Bayern München.

United var det klart bättre laget i matchen mot Everton förra helgen, men Toffelegenden Howard Kendalls bortgång tog nog ner Evertonspelarnas glöd en aning.

Arsenal är just nu kanske ligans formstarkaste lag, även om man åkt på ett antal skador nu igen, men de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk: 15p av 18 möjliga.

Mitt tips: 2-0

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com