SportsInternational-Premier-League

Spelförslag omg 2 Lördag

Dags för omgång 2, spännande att se om de lagen som övertygade i premiären kan fortsätta att ösa på…

 

Southampton-Everton

Två lag som bägge spelade oavgjort i premiären, och 2-2 dessutom.

För Southanpton var det mot Newcastle borta, men för Everton var det nykomlingen Watford hemma.

Everton på Goodison var en besvikelse mot Watford. Roberto Martinez mannar spelade trevlig fotboll men ville för mycket med bollen. För många touches gjorde det lätt för Watford att jobba hem. Lukaku är en fantastisk spelare men frågan är om Everton kan använda honom så han får ut sitt max, då måste man bygga mer på fart och snabba uppspel.

Everton har dessutom bara vunnit vid ett av de senaste 14 besöken i Southampton och dessutom gått mållöst från de tre senaste matcherna på St Mary’s

Southamptons 2-2 borta mot ett revanschsuget Newcastle I premiären får ses som ett bra resultat och tror man är det klart starkare laget här.

Mitt tips 2-0.

 

Sunderland-Norwich

Kan man redan skriva om ”en måste-match i bottenstriden” i så fall gör vi det nu.

Två lag som bägge förlorade första omgången, ett lag som dansade å slaka linan hela förra säsongen och en nykomling.  Får säga att om något lag var värd en poäng i premiären av dessa så var det nykomlingen Norwich, speciellt med ett mycket tveksamt bortdömt mål av Jerome (för farligt spel), det hade betytt 2-2 och en poäng.

Lägg där till att Sunderland bara vunnit en av de senaste sex PL-matcherna mot Norwich samtidigt som the Canaries gjort ett mål på de senaste sex besöken till the Stadium of Light

Sunderlands insats mot Leicester var rent ut sagt bedrövlig, och kanske just det kan vara tändvätskan dom behöver. Krydda det med hemmaplan och “en måste-match i bottenstriden” så tror jag man tre poäng här, om inte ser det riktigt mörkt ut på Stadium of Light.

Mitt tips 1-0

 

Swansea-Newcastle

Ytterligare två lag som spelade 2-2 i premiären. Positiva resultat för bägge lagen får man tycka. Speciellt för Swansea som fick 1 poäng med sig hem från Stamford. Och dom behövde inte skämmas för den poängen, och kunde faktiskt mycket väl fått med sig alla tre.

Men även Newcastle får godkänt av mig för sin premier match mot Southampton. Speciellt känns lagbygget bra, även om det fanns saker att rätta till speciellt i försvarspositionerna, men det skall det väl göra i omgång 1.

Och försvaret sätt på prov även nu i Wales med ett offensivt Swansea på andra sidan.

Mitt tips 2-1

 

Tottemham – Stoke

Och här två lags som förlorade med 1.0 i premiären mot United resp Liverpool. Skillnaden var bara att Tottenham gjorde det borta och Stoke föll hemma

Tror det också det blir skillnaden här, dvs hemmaseger mellan två annars ganska jämna lag, som saknar en del spets framåt. Trots Kane resp Crouch.  Tror Kane kan få en reaktion på den fina fjolårssäsongen och Crouch kurva pekar mer och mer nedåt.

Mitt tips 1-1-med fördel för hemmalaget om jag skall plocka ut något. Skulle nog föredra att lägga spelet på under 2,5

 

Watford-West bromwich

Ännu en viktig mathc i det tänkta bottenträsket, och ärligt talat Albions premiär indikerade ju inget annat. Totalt utspelade av City. Kanske var det sant som Tony Pulis sa efter match att det var ett taktiskt misstag att spela med två forwards.

Watford däremot imponerade på Goodison Park och med lite mer rutin hade man haft tre poäng med sig därifrån, nu fick man nöja sig med en.

Kan West Bromwich få till ett bättere taktiskt spel nu och Watford lärt sig något att näsbrännan i slutet senast?

Känns som en antingen eller match. Repar sig West Bromwich eller är Watford som har bäst tåga i laget

Tippar på de förstnämnda och känner att Pulis gjorde så bra saker med laget i våras.

Mitt tips 1-3

 

West Ham – Leicester

West Ham chockade Arsenal och vann tillslut rättvist även om man inte hade bollen så stängde man Arsenal framgångsrikt. Nu är det hemma match och ett på pappret sämre frågan om man kan vara lika taktiskt disciplinerade eller om man vågar gå framåt.

Leicester gjorde en fantastisk match och inte minst gjorde man fyra mål på Sunderland nu senast. Den energin och entusiasmen man visade upp där kan ta dem långt. Tar Hammers det för lättvindigt här kan det stå dem dyrt.

För Leicester har skrapat i hop 25 poäng i PL sedan 1 april – fyra poäng mer än något annat lag!

Mitt tips 2-1 West Ham

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com