SportsInternational-Premier-League

Var det egentligen kris förra året eller bara en reaktion efter ligavinsten året innan?

Det kanske känns som det är en överspelad händelse, fastän den inte ens är ett halvår gammal. Vi vet att Manchester United floppade förra året och nu förlorade öppningsmatchen mot Swansea. Och är det något vi verkligen har fått information om så är det att lagets dåvarande nya tränare, Moyes, fick sluta efter bara ett halvår och nu har ersatts av frälsaren Louis van Gaal.

Men innan vi stänger diskussion om förra säsongens misslyckande för gott vill vi lyfta fram en tanke angående Man U förra säsongen.

Tänk om det inte var någon kris? Tänk om det bara var en logisk utveckling? Och var det verkligen rimligt att kräva att man direkt skulle försvara sin titel?

För en Manchester United-supporter innebär en säsong som inte leder till ligaseger ett stort misslyckande. Men faktum är att om du undersöker dom senaste 30 årens ligasegrare så upptäcker du att den regerande mästaren bara har lyckats försvara sin titel året efter vid sju tillfällen.

Senast det hände var mitt i Sir Alex senaste riktiga storhetstid, mellan 2006 och 2008 när Man U vann tre år i rad.

Tittar man på lagets insats förra året, som självklart var en stor besvikelse, var det kanske en reaktion på segern året innan?

Moyes kanske gjorde rätt sett i ett längre perspektiv och hade inlett en ny storhetstid om han bara hade fått jobba färdigt året och i lugn och ro fokusera på den nya säsongen?

Det kommer vi aldrig att få veta.

Det vi säkert vet är att en viss van Gaal behöver få en bra start på årets liga, vilket innebär flera segrar i rad från och med nu. För annars vet han exakt vad som händer när snön börjar falla. För utan Europaspel kommer fansen kräva att Man U är med i toppen av ligan. Annars hänger holländaren löst.

Och svaret på frågan om det går att försvara en titel i Premier League vet vi först i maj…

Kanske är konkurrensen så hård att det inte längre är möjligt. Vad tror du?

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com