SportsInternational-Premier-League

Veckans Butcher omg 11 – i Expressfart!

Det är inte alltid som det är massor av gjorda mål eller tekniska prestationer som gör att man blir Veckans Butcher, att spela med stort hjärta är minst lika viktigt i den här kategorin. Veckans Butcher den här veckan går till en spelare som verkligen symboliserar detta.

Framför allt med uppoffrande löpningar som den mot Gomis i matchen mot Swansea är han stor anledning till Arsenals stabila försvarsform den här säsongen i Premier League.

Videoklipp: Hemarbete i världsklass

Bellerin Gomis

Héctor Bellerín Moruno, Arsenals vindsnabbe högerback, är dennas veckas Butcher.

Bellerín startade sin fotbollskarriär i FC Barcelona och flyttade till Arsenal sommaren 2011 som ungdomsspelare och skrev sitt första proffskontrakt med klubben i juli 2013.

Bellerín gjorde sin tävlingsdebut mot I ligacupen där mot West Bromwich Albion den 25:e september då han bytte av Mikel Arteta i den 95:e minuten.

Säsongen 2013–14 var han utlånad till Watford där han spelade yttermittfältare. Och mening var att han skulle stanna där säsongen ut, men redan i februari kallade Wegner hem honom till nordöstra London. I det spanska landslaget har det blivit spel i så väl U-16, U17 samt U-19 och gjorde i våras debut i U-21 laget men väntar fortfarande på att få göra seniordebut.

Bellerin är ju känd för sin snabbhet och faktum är han gör 40 meter på 4,41 sekunder vilket är klubbrekord i Arsenal och dessutom snabbare än Usain Bolt som dock har sin styrka i avslutningen av 100m loppen.

Tyvärr är han nu skadad inför helgen heta derby, men har får trösta sig med denna utmärkelsen.

BOlt

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com