SportsInternational-Premier-League

Veckans Butcher omg 6 – Vår hittills yngste Butcher!

Den yngste Butchern hittils.

Spelaren som Wayne Rooney inte hade en aning om vem det var, men nu vet han. Med tre mål på två matcher, och avgörande sådana, har gett nyförvärvet Anthony Martial en smak start I Manchester United.

Utbildad i Lyon, först i CO Les Ulis och sedermera Olympique Lyonnais innan han 2013 värvades till AS Monaco, och nu två år senare till Premier League och Manchester United för mellan 36-55 miljoner pund, högsta priset någonsin för en tonåring i fotbollsvärlden. Nr han debuterade för AS Monaco 2013 var det som inhoppare för Radamel Falcao och lite grann så är det ju nu i United också Falcao lämnare och Martial kommer.

Han har spelat för Frankrike från u-16 upp till u-21, och gjorde debut i A-landslaget 2015.

Martial

Martial har sagts ha manga likheter men en annan legendarisk fransk striker, Thierry Henry, med mycket focus på fart och tekniskt skicklig både centrat och ute på en kant, och mycket riktigt har även Henry själv lovordat Martial efter hans lyckosamma debut Premier League.

Om sedan det är vettigt att betala så mycket pengar för en ung lovande fotbollsspelare kan man ju självklart diskutera men till mångt och mycket symboliserar det en transfercirkus som mer och mer finns till för sig själv.

Att Martial är en stor talang har han ju nu bevisat, att han har kylan när läget dyker är uppenbart. Det handlar ju trots allt bara om en 19-årig killa som värvats för ofantligt mycket pengar med all den press det innebär.

Tre mål på två ligamatcher säger det mesta.

Förra veckans Butcher, kommer du ihåg vem det var? Veckans Butcher omg 5

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com