SportsInternational-Premier-League

Veckans Butcher, omg 9 – En riktig fula ankunge saga

Listar man skytteligaledarna i de största europeiska ligorna är det idel kända namn. Bayern Munichen duon Robert Lewandowski och Thomas Muller, Barcelonaforwarden Neymar men ett namn sticker ut Leicester Citys Jamie Vardy.

Den engelske anfallaren har redan gjort 9 mål den här säsongen, på lika många matcher. Han leder skytteligan med tre mål före bla förra årets skytteliga vinnare, och förra veckans Butcher, Sergio Agüero som tillhör gänget som gjort 6 mål.

Det märkliga är kanske också att skytteligan hela den här säsongen har letts av spelare från Leicester City.

Om Vardy håller ånga uppe mot Crystal Palace kan han bli den blott åttonde spelare som, likt Thierry Henry, Alan Shearer och Ruud van Nistelrooy gjort mål i sju raka premier League matcher.

Jamie Vardy2

Men Vardy har gjort är verklig resa genom den engelska fotbollen.

Så sent som i maj 2012 spelade Jamie fortfarande non-league fotboll och Säsongen 2013/14, efter det att han lämnat Fleetwood Town för 1 miljon pund var tuff för Jamie och han funderade på att lägga av med fotbollen.

Han kämpande med sitt självförtroende och för att han inte gjorde mål och inte var i närheten av den form som gjorde att Leicester satsade på honom, Vilket framför allt sociala medier var tydliga med att påpeka för honom.

Uppbackningen från dåvarande manager Nigel Pearson övertygade honom att kämpa med sig själv.

Och på samma sätt som han som 16-åring, då han ratades av Sheffield Wednesday för att han var för liten, knöt han näven och kämpade vidare.

”När Wednesday ratade mig tänkte jag aldrig spela fotboll mer ” har han sagt. ”Det var förkrossande för en ung kille att få höra.

”Anledning var att jag var för liten. Jag var inte fysiskt utvecklad. Jag tog det hart och blev väldigt arg och upprörd och spelade inte fotboll på ett år.

Men han fortsatte tillslut sin karriär de lägre divisionerna av non-league och 2010 fick han i gång målgörandet ordentlig i Halifax. Nästa år blev Vardy värvad av Fleetwood, som ha hjälpte att bli uppflyttade till the Football League. Och det var då manager Leicestermanagern Nigel Pearson fick upp ögonen på honom och gjorde Vardy till den dyraste non-league spelaren någonsin.

”Jag fick ta den långa vägen tillbaka men jag är glad att jag gjorde så för det har lärt mig oerhört mycket på det och bidragit starkt till att jag är den jag är idag” Säger Jamie i en intervju till BBC.

När Leicester gick upp i Premier League var Vardy en av de ledande gestalterna och med 16 mål på 37 matcher. Skillnaden mot den tunga säsongen var enorm då hade han gjort 4 mål på 26 matcher.

Första säsongen i Premier League var också tuff, 5 mål på 34 matcher men nu har det alltså lossnat rejält med 9 mål på lika många matcher.

Den tuffa tiden på planen tog sig också uttryck vid sidan om.

I Samband med att han ratades av Wednesday, dömdes Vardy efter ha varit inblandad I ett slagsmål på en pub och tvingades bära elektronisk fotboja och fick direkt hem från matcherna då han hade utegångsförbud om kvällarna.

Och i somras kom nästa stora bekräftelse för Jamie då han bytta av Wayne Rooney i landskampen mot Irland. Nu har det blivit fyra landskamp för England men han väntar fortfarande på det första landslagsmålet.

Läs om förra veckans Butcher, Världens bästa striker? 

Jamie Vardy

 

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com