SportsInternational-Premier-League

Veckans Butcher omg2

Veckan Butcher är skytterligaledare, och en av anledningarna till att Leicester har två raka segrar.

Veckans Butcher är: Riyad Mahrez.  I stark konkurrens från stjärnorna i framför allt Manchester City föll valet denna vecka på Leicester Citys algeriske landslagsspelare.

Mahrez som är född i Frankrike och har såväl franskt, marockanskt som algeriskt medborgarskap Startade sin professionella fotbollskarriär 2009 med ett år i Quimper, innan han gick till Le Havre där han var i tre år utan ta en ordinarie plats i a-laget. 2014 tog Mahrez klivet över sundet och gick till Leicester City som då låg i the Championship och debuten kom redan den 25:e januari då han hoppade in i 2-0 segern över Middlesbrough.

Riyad_Mahrez

Sin internationella debut för Algeriet kom även den 2014 i samband med VM och nu i somras blev det spel i Afrikanska Mästerskapen. Det var faktiskt försgta gången som en Leicester spelare deltog i ett VM slutspel sedan 2002 då Muzzy Izzet representerade Turkiet.

3 landslagsmåls har det hittills blivit alltså lika manga mål som han gjort på 2 matcher i årets Premier League, ett Leicester som nu har tagit Leicester City har tagit otroliga 28 poäng av de senaste 33 möjliga i Premier League!

Inför säsongen var Leicesters manager Claudio Ranieri mycket nöjd med att kunna meddela att Mahrez hade förlängt kontraktet tom 2019, trots att han var uppvaktad av både AS Roma och Villareal.

KOmmer du i håg vem som blev Veckans Butcher efter omgång 1?  Veckans Butcher!

Om bloggen

Startad:
2014-08-11

Författare:
Max Söderpalm
Gunnar Jönsson

Nyheter från Premier League

RSS Okänt flöde
Tabellen

Widget powered by WhatstheScore.com